Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

M.M.

18. 03. 2022. 17:06 >> 17:08
1

KAMPANJA CGES-A

Još 150 stabala maslina oko TS "Lastva"

Crnogorski elektroprenosni sistem je danas sa svojim zaposlenima i budućim saradnicima iz Maslinarskog društva „Boka” organizovao sadnju 150 stabala maslina u neposrednoj blizini TS „Lastva”, koja se sprovodi u okviru kampanje „Naša maslina”, a realizuje se kroz podizanje plantažnog zasada ove plemenite biljke.

CGES je kroz kampanju „Naša maslina“ oplemenio prostor oko TS „Lastva“ sa 1000 sadnica maslina.

Događaju su prisustvovali Ivan Asanović, izvršni direktor CGES-a i Vesna Đukić, izvršna direktorica Maslinarskog društva “Boka” sa saradnicima.

„Veoma sam srećan i ujedno ponosan što smo danas ispred jednog od najznačajnijih elektroenergetskih objekata, koji je po svojim tehničko-tehnološkim karakteristikama i ulozi koju obavlja, jedinstven u Crnoj Gori i okruženju“, istakao je Ivan Asanović, dodajući da je ipak razlog današnjeg okupljanja u Lastvi sadnja još 150 stabala maslina, pored već zasađenih 850, koja se sprovodi kroz projekat oplemenjivanja prostora oko trafostanice u Lastvi.

„Kao društveno-odgovorna kompanija, koji vodi računa o zaštiti životne sredine i kroz poboljšanje vizuelnog uticaja elektroenergetskih objekata, naša namjera je, da sa jedne strane damo konkretan doprinos razvoju maslinarstva u Boki sa posađenih 1000 sadnica maslina, a sa druge strane da utičemo na podizanje svijesti o značaju očuvanja životne sredine i ulaganja u nju”, kazao je Asanović.

Ova akcija je, kaže Asanović, prije svega primjer da se ambijent elektroenergetskih objekata može ućiniti i ljepšim i korisnim. Ovo je dokaz da ljudi i priroda sarađuju na najbolji mogući način.

"Na tom ćemo putu istrajavati kroz buduće slične investicije, zaključio je Asanović.

Direktorica Maslinarskog društva „Boka“ Vesna Đukić izrazila je zadovoljstvo što učestvuje u ovakvom događaju čiji je motiv maslina, prirodno okruženje, način života, kulture i mentaliteta stanovnika Boke Kotorske, kao najljepšeg dijela Mediterana, ali i cijelog Crnogorskog primorja, pa i onih područja u kojima maslinarstvo nije tradicionalno zastupljeno.

„Kampanja “Naša maslina” je zaista pravi primjer društveno-odgovornog poslovanja jednog privrednog subjekta koji na ovaj, nama najbliži način, podizanjem plantaže maslina na zemljištu oko elektroenergetskog postrojenja, na području gdje se vjekovima uzgajala maslina, oplemenjuje prostor i uzvraća dobrim gestom zajednici u kojoj posluje“, istakla je Đukić.

I ova akcija koja se danas realizovala, samo je početak zajedničkih aktivnosti CGES-a i Maslinarskog društva „Boka“ na širenju i unapređenju maslinarstva i popularizaciji domaćeg maslinovog ulja najvišeg kvaliteta.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније