Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

Б.Б.

04. 10. 2022. 13:29   >>  13:29 1

NVO "GREEN HOME"

Sadine i dalje pune otpada, vlasnici parcela ne vode računa

Iz NVO "Green home" upozoravaju da praksa nepropisnog odlaganja otpada ne jenjava, posebno na većim zelenim površinama, kakva je livada Sadine iza park – šume Tološi.

Ova nevladina organizacija je, kako navode u saopštenju, dobijala više prijava od građana vezano za ovu lokaciju mjesecima unazad, a otpad ne samo da se neadekvatno odlaže u ogromnim količinama, već se i pali.

"U februaru ove godine, Čistoća je uklonila dio otpada sa dijela ove lokacije. Međutim, prema lokalnim regulativama, ovo Društvo je nadležno za javne površine. Livada Sadine je većinom u vlasništvu fizičkih lica koja ne vode brigu o svojim parcelama. Stoga, dolazimo do situacije da to nije ničija nadležnost i da otpad nastavlja da se gomila na ovim lokacijama. Deponije utiču na stanje životne sredine kroz uticaj na kvalitet zemljišta, vode i vazduha, posebno onda kada se otpad na ovim lokacijama pali", naglašavaju u NVO.

Kako bi se ovaj problem trajno riješio, dodaju, potrebno je postaviti bolju infrastrukturu za odlaganje otpada u neposrednoj okolini, kao i voditi pojačanu kontrolu kada su u pitanju lica koja odlažu otpad nepropisno, te ih sankcionisati.

"Potrebno je uputiti poziv vlasnicima parcela i lokalnom stanovništvu kako bi održavali svoje posjede, ili prijavili nelegalnu aktivnost u blizini", zakljuučuju u NVO Green home".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније