Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 12. 2015. 18:06 >> 17:53
1

PREKO 150 MILIONA

U Portonovi uloženo tri puta više od plana

Azmont Investments će 2015. završiti sa ukupnom investicijom od oko 150.450.000 eura, računajući od trenutka ulaska na tržište u 2013. godini, što znači da je uloženo tri puta više nego što je planirano za Portonovi rizort, saopštio je, u razgovoru za Radio Jadran, zamjenik izvršnog direktora za operacije u Azmont Investmentsu, Stevan Milić. Podsjeća da je planirana investicija za period od četiri godine, (do 2016.), 52.000.000 eura, odnosno za period od 8 godina (do 2020. godine) 258.000.000 eura.

Za kompaniju Azmont Investmenst 2015. godina je iz mnogo razloga bila interesantna i izazovna. Istovremeno, ona je samo najava još dinamičnije i zanimljivije godine, kazao je Milić.

"U Azmontu smo veoma ponosni na ono što smo postigli do sada. Posljednje tri godine smo, zajedno sa partnerima i zainteresovanim stranama, radili intenzivno kako bismo Portonovi projekat učinili cjelinom. U 2015. godini smo dokazali našu posvećenost namjeri da Crnu Goru pozicioniramo na svjetskoj mapi visoko-luksuznih destinacija. Ovo je naš san i ponosni smo što ga dijelimo sa crnogorskom Vladom, partnerima i zaposlenima", istako je Milić ocjenjujući dosadašnje učinke kompanije.

Prema njegovim riječima, Azmont Investments je investitor sa jasnom vizijom i ambicijom da bude kompanija svjetske klase koja radi na kreiranju ekskluzivnog višenamjenskog rizorta, po svjetskim standardima, kakav će biti Portonovi.

"Portonovi je naš prvi projekat ovdje i naša pažnja je fokusirana na njega. S druge strane, istovremeno istražujemo mogućnosti za dodatne investicije. U posljednjem kvartalu 2015. godine smo najavili da smo zainteresovani za ulazak na finansijski sektor, a nakon zvaničnog odobrenja od strane Centralne Banke Crne Gore imaćemo Azmont banku u Crnoj Gori", tvrdi Milić.

Na pitanje dokle se stiglo sa projektom izgradnje kompleksa i kada će biti okončana izgradnja “Lower village-a”, on kaže da će naredne tri godine, naročito 2016. i 2017. biti veoma dinamične i aktivne u izgradnji. Mnogo je posla i moramo raditi intenzivno sa partnerima, ističe Milić i napominje da je italijanska kompanija, Pizzarotti & C. S.P.A glavni izvođač radova, koji će unijeti novu dinamiku u izgradnju jedinstvenog Portonovi rizorta.

Sumirajući godinu kada je riječ o radovima na rizortu, Milić dodaje:

"Na marini radovi napreduju i već je 8% šipovanja završeno; 81% zemljanih radova je urađeno. Betonska konstrukcija za prve četiri zgrade u dijelu ”Lower Village” (Donje selo) takođe je urađena. Da podsjetim, naš plan je da Portonovi otvorimo u fazama, a prvi život ovdje će početi za godinu i po od sada. Marina, kao i rezidencijalni dio sa javnim površinama će dočekati goste u sezoni 2017. Očekujemo da sa gradnjom One&Only-ja počnemo uskoro, a ovaj jedinstveni kompleks će biti operativan od sezone 2018. godine", kazao je Milić.

Na pitanje koliko je ovaj investitor uložio do sada finansijskih sredstava i “drži” li se plana, Milić napominje da će “Azmont” 2015. završiti sa ukupnom investicijom od oko 150,450.000 eura, računajući od trenutka ulaska na tržište u 2013. godini.

"To znači da smo uložili tri puta više nego što je planirano za Portonovi rizort. Podsjećanja radi, planirana investicija za period od četiri godine (do 2016. godine) je 52,000,000 eura, odnosno za period od 8 godina (do 2020. godine) 258,000,000 eura", kazao je Milić za Radio Jadran.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније