Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

07. 06. 2018. 21:42 >> 21:32
1

CENTAR IGALO

Manjinski akcionari najavljuju protest

Članovi nevladine organizacije (NVO) koja okuplja manjinske akcionare Centra za odmor, rekreaciju i liječenje Igalo, njih 150 od 212, organizovaće protest, jer sa menadžmentom kompanije Primorje hotels & restaurants nijesu dogovorili otkup 12,75 odsto njihovih akcija.

Predsjednica te NVO, Vesna Milošević, kazala je Radiju Jadran da datum protesta još nije preciziran, ali da će, ukoliko do toga dođe, to biti drugi protest manjinskih akcionara Centra Igalo, nekadašnjeg RVI-a, nakon dvije godine, jer se smatraju oštećenim.

Ona tvrdi da menadžment kompanije nije odgovorio na nekoliko njihovih zahtjeva da organizuju sastanak.

"Oni su se oglušili o naše zahtjeve. Pokušali smo na fin način, međutim, sa njima izgleda nema razgovora. Sada ćemo ići nekim radikalnijim putem, jer ako ne možete komunicirati mejlom, pismom, zamolnicom, onda nam ostaju jedino protesti, nešto što nije nimalo lijepo kad počne sezona. Nijesam pobornik protesta, ali to traže akcionari i druge nema", rekla je Milošević.

Ona je dodala da 150 manjinskih akcionara i dalje insistira na ranijim zahtjevima.

"Tražimo isplatu akcija po nominalnoj vrijednosti od 10,8 eura, iako je ona daleko veća. Sljedeći zahtjev biće nam i učešće u dobiti, koju smo im do sada prepuštali. Oni su nas kreditom za izgradnju hotela blokirali, zbog čega ne možemo izaći na tržište sa akcijama. To je i jedan od osnovnih razloga zašto insistiramo na otkupu naših akcija", objasnila je Milošević.

Predsjednik Borda direktora kompanije Primorje hotels & restaurants, Božidar Draganić je rekao da to preduzeće nema obavezu da otkupi akcije manjinskih akcionara.

On je negirao navode Milošević da je kompanija manjinskim akcionarima kreditom blokirala izlaz na tržište akcija i onemogućila prodaju.

Draganić je saopštio da od finansijskih mogućnosti i raspoloživosti sredstava Primorja zavisi realizacija te inicijative, kao i da te akcije može da kupi bilo ko na tržištu Crne Gore.

"Njima je više puta ponovljeno da smo zainteresovani za taj otkup, ali upozoravam sve da nećemo tolerisati bilo kakvo narušavanje javnog reda i mira. Jer sve te pritiske smatramo ucjenom, kao i podnošenje krivične prijave, koja je odbačena. Time, slobodno mogu reći, ulaze u zonu reketiranja", smatra Draganić.

HTP Primorje skuplja sredstva, ali Draganić nije mogao reći kada bi eventualno mogli izaći sa nekom ponudom.

On je dodao da je kompanija prošlu godinu završila sa pola miliona eura zarade, što je drastičan skok u odnosu na 2016.

"U ovoj godini, takođe, imamo ambiciozne planove kada je riječ o ostvarivanju dobiti, kako bi mogli početi sa podjelom dividende", kazao je Draganić.

Specijalno državno tužilaštvo je početkom godine odbilo tužbu manjinskih akcionara, koju su podnijeli protiv više osoba u rukovodstvu kompanije Primorje hotels & restaurants, zbog podignutog kredita od šest miliona eura, uz garanciju hipoteke na objekat hotela Palmon bay u Igalu.

Konzorcijum koga su činili HLT fond i HTP Primorje je 2007. godine kupio 81 odsto akcijskog kapitala hotela Centar Igalo za 3,1 milion eura.

U međuvremenu je riješen sudski spor unutar konzorcijuma u korist HTP Primorja, a potom i potpisan aneks ugovora sa Vladom za rekonstrukciju hotela, u koju je uloženo preko deset miliona eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније