Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

03. 05. 2019. 11:29 >> 11:31
28

ĐUKANOVIĆ U LONDONU

Nudimo značajne povoljnosti stranim investitorima

Crna Gora kroz kompetitivan ambijent za poslovanje, sa značajnim potencijalima u oblasti turizma, energetike i poljoprivrede, nudi značajne povoljnosti stranim investitorima, saopštio je predsjednik Milo Đukanović u Londonu.

Đukanović je sinoć, pred polazak za SAD, u Londonu na radnoj večeri u organizaciji kompanije Porto Novi, govorio većem broju uglednih poslovnih ljudi učesnika Private Wealth Foruma o pogodnostima investiranja u Crnu Goru.

On je, između ostalog, istakao da članstvo u NATO, otvaranje gotovo svih poglavlja u pregovorima sa EU, stabilan makroekonomski ambijent, značajni infrastrukturni projekti koji se realizuju i koji su planirani, kao i jasni pravci budućeg razvoja zemlje, predstavljaju osnovne razloge zbog kojih su brojni investitori iz svijeta pokrenuli svoje biznise u Crnoj Gori.

“Harmonizovali smo zakonodavstvo sa pravnom tekovinom EU i ojačali vladavinu prava”, naveo je predsjednik Crne Gore i podsjetio da je sve to uticalo da pojedini svjetski brendovi, poput One&Only, za svoje prve projekte u Evropi izaberu upravo Crnu Goru.

Predsjednik Crne Gore je posebno istakao značaj inicijativa i projekata koji podižu standarde poslovanja i življenja u Crnoj Gori, kao najboljeg puta za sustizanje evropskih standarda, i otvaranja novih prilika i šansi posebno za mlade ljude.

“Raduje me i da sve više stranih investitora vidi i cijeni napore koje preduzimamo da razvijemo zemlju, da promijenimo način razmišljanja i usvojimo nova znanja i nove vještine upravljanja koje oni donose”, zaključio je Đukanović.

Nakon što je odgovarao na brojna pitanja, Đukanović je pozvao prisutne da posjete Crnu Goru i da se na licu mjesta uvjere kakve su mogućnosti za realizaciju poslovnih ideja i projekata u raznim oblastima.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније