Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 09. 2013. 10:24 >> 10:24

NIKŠIĆ

Radnici Albone proveli noć u prodavnicama

Radnici trgovinske kompanije Albona u Nikšiću proveli su noć u objektima preduzeća, gdje će nastaviti da dežuraju čekajući razgovor sa izvršnim direktorom, Miroslavom Marinkovićem.

Predstavnici radnika Albone, koji su se juče okupili ispred prostorija uprave nezadovoljni zbog dešavanja u firmi, neisplaćenih šest zarada i nepovezanog staža, kazali su agenciji Mina-business da će nakon sastanka sa Marinkovićem odlučiti o daljim koracima.

Radnici su u srijedu najavili da će svakodnevno dežurati u prodavnicama koje su zatvorene po nalogu Poreske uprave zbog duga Albone za poreze i doprinose.

PU je pečatirala svih 38 prodavnica trgovačkog lanca Albona u Crnoj Gori u kojima radi 460 zaposlenih, zbog duga za poreze i doprinose od 1,4 miliona eura. Albona u Nikšiću ima 14 radnji i jednu u Plužinama u kojima je zaposleno oko 200 radnika.

Većinski paket akcija tog preduzeća je u novembru prošle godine kupio ruski biznismen, Davit Arutjunjanu, koji se, navode u Alboni, nije pojavljivao niti ulagao obećani novac, zbog čega je firma i došla u položaj u kojem se sada nalazi.

Iz Albone su kazali da su protiv tog ruskog biznismena podnijeli krivične prijave. Osnivač i donedavni većinski vlasnik Albone je Radenko Lučić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније