Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 02. 2021. 14:44 >> 14:48

BEČIĆ

Usaglasiti mišljenja o minimalnoj zaradi

Primjena zakona o minimalnoj zaradi planirana je u julu ove godine, što daje dovoljno prostora i vremena da se intenzivira i dinamizira rad u Socijalnom savjetu i dođe do optimalnog rješenja, ocijenio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić koji je danas učestvovao u radu prve vanredne sjednice Socijalnog savjeta Crne Gore.

Govoreći o Predlogu izmjena i dopuna Zakona o radu kojim je predviđeno da minimalna zarada ne može biti ispod 250 eura, predsjednik Skupštine je, kako ističun u saoptenju, kazao da je predviđeno da njegova primjena krene u julu ove godine, što, kako je kazao, ostavlja dovoljno prostora i vremena da se on usaglasi sa svim socijalnim partnerima i njihovim potrebama.

"Mislim da je dobro što je otvoren ovaj proces, da je dobro što postoji kod predlagača u rješenjima koja su ponudili mogućnost primjene tog zakona tek od drugog dijela ove godine, kao i da ima više nego dovoljno prostora i vremena da se razgovara, da se intenziviraju aktivnosti i da u konačnom dođemo do minimalne zarade koja je značajno veća. Ali sa druge strane da saslušamo ono što su argumenti privrede, što su argumenti poslodavaca, da uvažimo ovaj momenat i da nađemo jednu vrstu balansa, gdje ćemo ostvariti svi zajedno cilj koji neće podrediti bilo koga i neće dovesti do nečega što je neodrživo rješenje”, kazao je predsjednik Bečić.

On je pohvalio najnoviji ekonomski paket mjera Vlade Crne Gore, ističući da u ovom trenutku predstavlja "izlaženje u susret onome što su problemi sa kojim se suočavaju brojni poslodavci".

Predsjednik Skupštine je zaključio izlaganje ocjenom da Skupština ostaje istinski saveznik socijalnim partnerima, te da je u sinergiji djelovanja Sindikata, Unije, Vlade i socijalnih partnera ključ za dobrobit građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније