Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

02. 03. 2021. 15:57   >>  15:58

ROČIŠTE 20. APRILA

Odloženo suđenje u slučaju Primorka

Suđenje optuženima u predmetu Primorka, koji se terete da su malverzacijama oštetili državnu kasu za 6,65 miliona eura, odloženo je za 20. april.

„Suđenje koje je danas bilo zakazano u podgoričkom Višem sudu, kao nastavak sudskog procesa optuženima u predmetu Primorka, odloženo je zbog nemogućnosti dolaska okrivljenih iz inostranstva, usljed epidemiološke situacije“, saopštila je Vijestima samostalna savjetnica za odnose sa javnošću u Višem sudu, Aida Muzurović.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je podiglo je optužnicu protiv Črtomira Mesariča, Nebojše Boškovića, Svetozara Markovića, Biljane Bošković, Milenka Markovića, Vinka Marovića i NLB banke kao kompanije, zbog sumnje da su početkom 2009. godine formirali kriminalnu grupu.

U optužnici se navodi da je na štetu budžeta Crne Gore NLB banci pribavljena imovinska korist u iznosu od 6,65 miliona eura.

Njima se optužnicom stavlja na teret krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Optuženi se terete da su, umjesto za oživljavanje Primorke iz Bara, novac iskoristili za pokrivanje kredita kompanija Krisma motors i Krisma trejd.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније