Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

09. 05. 2021. 20:47 >> 20:48

BUDI ODGOVORAN

Zbog sive ekonomije 17 pritužbi, bez kazni

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 17 pritužbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se najviše žalili na neizdavanje fiskalnih računa i to u piceriji Forest u Baru, kineskim buticima u Bijelom Polju, prodavnici Bodijerna u Grahovu i pekari Bulevar u Budvi. Evidentirane su i prijave da zaposleni u pekari Bijeli golub u Baru i Bulevar u Budvi nijesu prijavljeni.

Građani su se žalili da se u lokalu Napoli na Cetinju ne vodi računa o higijeni, da konobari ne nose maske i ne izdaju fiskalne račune, dok su vlasnici kafe picerija Che Nova i Bonita u Kotoru zauzeli 300 metara kvadratnih gradskog šetališta.

Evidentirane su i pritužbe na nepoštovanje epidemioloških mjera u marketu Idea na Cetinju i kvalitet robe u cetinjskom Voliju, kao i zbog reklamacije robe u kotorskom Okovu.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje, prosipanje šuta u more i okupiranje gradske plaže materijalom za gradnju i mješalicama.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније