Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

24. 11. 2021. 22:00   >>  22:09

POSJETA POLJSKOG SEJMA

Članstvo u EU doprinijeće razvoju CG kao turističke destinacije

Članstvo u Evropskoj uniji (EU) doprinijeće bržem razvoju Crne Gore kao turističke destinacije, ocijenjeno je na sastanku delegacija Sejma Poljske i crnogorske Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Kako je saopšteno iz Skupštine, drugog dana posjete, delegacija Sejma razgovarala je sa predstavnicama NTO.

“Sagovornici su se saglasili da će članstvo Crne Gore u EU doprinijeti bržem razvoju Crne Gore kao turističke destinacije”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su se saglasili i da je potrebno intenzivirati saradnju u oblasti turizma i ekonomije u cilju značajnije razmjene turista između dvije zemlje, ali i bolje vidljivosti Crne Gore na poljskom tržištu.

Direktorica NTO, Ana Tripković Marković, istakla je da je tržište Poljske od izuzetnog značaja za Crnu Goru.

Ona je na sastanku govorila o broju gostiju koji dolaze iz Poljske za period od 2010. do 2019. godine, saradnjom sa više od 20 poljskih turoperatora koji trenutno prezentuju Crnu Goru u svojim programima, značajem društvenih mreža i globalnih platformi.

Ona je istakla “E – learning” program za poljske turoperatore, putem kojih se mogu informisati o kompletnoj turističkoj ponudi Crne Gore.

Iz Skupštine su kazali da je na sastanku naglašena potreba saradnje sa Nacionalnom turističkom organizacijom Poljske.

“Ocijenjeno je da bi međusobna saradnja omogućila popunjenost turističkih i avio kapaciteta, a kao projekat od izuzetnog značaja predstavljena je izgradnja auto puta "Via Karpatia" koji će povezati jug i sjever Evrope”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je posjeta Sejma nastavljena obilaskom Nacionalnog parka (NP) "Durmitor" i sastankom sa direktoricom Turističke organizacije Žabljak, Vanjom Krgović Šarović.

“Tom prilikom je prezentovana turistička ponuda sjevernog dijela Crne Gore, tradicionalni zanati, vještine ručnog rada, durmitorska hrana i nacionalna kuhinja”, navodi se u saopštenju.

Navodi se da je istaknuta dostupnost tog područja za biciklistički turizam, pješačenje, planinarenje i skijanje.

Kako je saopšteno, na sastanku je razgovarano o mogućim investicionim projektima za koje je zainteresovana Poljska.

“Ocijenjeno je da Crna Gora ima veliki turistički potencijal koji je konkurentan, kako cjenovno tako i po svojoj ponudi i kvalitetu, ne samo zemljama regiona već i šire”, kaže se u saopštenju.

Zaključeno je da, zahvaljujući konekciji nacionalne poljske avio kompanije “LOT”, dvije države imaju dobru avio povezanost.

Navodi se da će Poljska podržati Crnu Goru u daljem razvoju turizma, naročito u dijelu aktivnog odmora u prirodi za koji se turisti iz Poljske sve više opredjeljuju.

“Istaknuta je potreba da turistička ponuda Crne Gore bude dostupna na poljskom jeziku, što umnogome olakšava indivudalcima da se infomišu o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније