Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

01. 12. 2021. 14:08 >> 14:09
1

ABAZOVIĆ

Vlada će razmatrati situaciju u vezi sa KAP-om

Vlada bi na današnjoj sjednici trebalo da pokrene temu koja se tiče najave uprave Kombinata aluminijuma (KAP) o postepenom gašenju ćelija u Elektrolizi, saopštio je vicepremijer Dritan Abazović.

"Vlada je zakazana za 17 sati i 30 minuta i vjerovatno će resorni ministar pokrenuti tu temu. Ja sam iz medija saznao za tu situaciju, a znam da je bilo kontakta ranije između Ministarstva ekonomskog razvoja i vlasnika KAP-a", rekao je Abazović novinarima nakon Godišnje skupštine Savjeta stranih investitora (SSI).

On je kazao da će vidjeti da nađu neku soluciju.

“Stanje sa energetikom u svijetu je nešto na šta realno Crna Gora ne može da utiče, ali evo da vidimo šta su solucije", naveo je Abazović.

Uprava KAP-a najavila je radnicima da se pripreme za postepeno gašenje ćelija u Elektrolizi, odnosno potpuni prestanak proizvodnje aluminijuma od 15. decembra zbog visokih cijena struju od 1. januara, kada ističe postojeći ugovor o snabdijevanju sa Elektroprivredom (EPCG).

Oni su objasnili da postojeći ugovor ističe krajem godine, a da nastavak snabdijevanja nije dogovoren, već da će prema nacrtu ugovora od 1. januara cijene struje za tu kompaniju biti veće, što bi moglo dovesti do otpuštanja 500 zaposlenih u fabrici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније