Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

29. 12. 2021. 12:41 >> 12:41
1

KOPRIVICA PREDLOŽIO

Amandmani Demokrata postali sastavni dio prijedloga budžeta

Amandmani na budžet za 2022. godinu, koje je u ime kluba Demokrate-Demos-Mir je naša nacija, podnio poslanik Momo Koprivica, podržani su većinom glasova na Odboru za budžet, finansije i ekonomiju, a ministar finansija i socijalnog staranja ih je na sjednici prihvatio, čime su postali sastavni dio budžeta za iduću godinu, saopštio je klub poslanika Demokrata u Skupštini Crne Gore.

"U pitanju je, šest amandmana koji se odnose na kapitalne projekte i eliminisanje prakse bivše vlasti da politički funkcioneri namiču stanove o trošku svih građana", navodi se u saopštenju.

Amandmani se odnose na povećanje iznosa budžetskih sredstava za Opštu bolnicu Nikšić za izgradnju Urgentnog bloka sa dijagnostikom, odjeljenjem neurologije, internog i palijativne njege, na sanaciju puta Maočići-Velimlje-Petrovići/dionica Maočići-Velimlje, sanaciju objekta i unapređenje funkcionisanja ambulante "Dr Niko Miljanić"-Velimlje, projektovanje i izgradnju puta od Nikšićke Župe do Kapetanovog jezera, Dom digitalne revolucije za Tehnopolis-Nikšić i zakonsku normu da poslanici, članovi Vlade i državni sekretari u ministarstvima, ne mogu rješavati stambene potrebe, na teret budžeta Crne Gore.

Demokrate ističu da su politički subjekat kojem su na prvom mjestu potrebe građana i koji drži datu riječ.

"Ono što smo u predizbornoj kampanji obećali kao cilj vršenja vlasti, to ispunjavamo i to nam je prioritet. Ovim amandmanima se stvara budžetska osnova za ulaganja u privrednu i socijalnu infrastrukturu koja je od vitalnog značaja za društvo i građane. Pretežno se radi o krajevima, sa izuzetnim poljoprivrednim i turističkim potencijalima, koje je bivša vlast decenijama zapostavljala i zaobilazila", kazali su.

Dodaju da bez puteva i kvalitetne zdravstvene zaštite nema razvoja.

"Takođe, ulaganja u kreativnu industriju, kao što je Dom digitalne revolucije, u okviru Tehnopolisa Nikšić, preduslov je odrzivog privrednog rasta. I na kraju, više nikad motiv za ulazak u politiku ne smije biti stan ili stambeni kredit, i to će biti zapečaćeno zakonom", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније