Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

P.R. [ Mina ]

11. 01. 2022. 13:20   >>  13:19 3

POTROŠNJA VEĆA ZA 32,3%

EPCG: Prosječan decembarski račun skoro 40 €

Prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 39,48 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 21,61 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 50,8 eura”, navodi se u saopštenju.

Čak 58,2 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, od 30 do 50 eura njih 15,17 odsto, od 50 do 100 eura 18,8 odsto, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 7,83 odsto kupaca.

“Decembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 38,35 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 143 hiljade kupaca”, precizirali su iz EPCG.

Prema podacima EPCG, domaćinstva su u decembru prošle godine potrošila 135 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 32,3 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u novembru.

U odnosu na decembar 2020. godine potrošnja je veća 8,8 odsto.

Iz EPCG su pozvali potrošače da, ako već nijesu, uđu u tokove redovnog izmirenja računa.

“U EPCG pokušavamo da nađemo balans između uvažavanja poteškoća s kojima se suočavaju građani i potrebe da ostvarujemo prihode po osnovu isporučene električne energije, kako bi garantovali pouzdano i sigurno snabdijevanje, a time i stabilnost elektro-energetskog sistema”, rekli su iz kompanije.

EPCG, kako su podsjetili, organizuje nagradnu igru Zlatni tim: dobra energija, koja traje do kraja mjeseca.

Pravo učešća u nagradnoj igri imaju domaćinstva čije stanje duga 31. januara bude nula eura, čime postaju članovi Zlatnog tima.

Pored automatskog učešća u nagradnoj igri, u narednih šest mjeseci ostvarivaće i popust na ukupnom računu od 12,5 odsto.

Bogat nagradni fond čine 200 umanjenja od 50 eura na računima, kao i 100 umanjenja od 100 eura, za članove Zlatnog tima koji koriste servis elektronski račun.

“Takođe, za nagradni fond od 100 SMART HOME sistema, u saradnji sa M:tel-om, konkurišu sva domaćinstva koja se do 31. januara, a počevši od 1. novembra prošle godine, prijave za projekat Solari 3000+.

Rok prijave za projekat Solari 3000+ i 500+ produžen je do 28. februara.

Sve informacije potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj 19100, na sajtu www.epcg.com, kao i na profilima EPCG na društvenim medijima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније