Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

17. 01. 2022. 17:15   >>  17:34

ZA OSNOVNE POTREBE

Vlada Japana donirala više od 113 hiljada eura Tivtu i Kolašinu

Vlada Japana obezbijedila je više od 113 hiljada eura za projekte za osnovne potrebe stanovništva u Tivtu i Kolašinu, saopšteno je iz Ambasade Japana u Srbiji.

Iz ambasade su naveli da je nerezidentni ambasador Japana u Crnoj Gori Kacumata Takahiko danas potpisao ugovore o donacijama sa predsednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem i vršiocem dužnosti /v.d./ direktora Doma zdravlja Kolašin Milanom Markovićem.

“Vlada Japana obezbijedila je 68.265 eura Opštini Tivat za nabavku opreme za vanredne situacije, kao što su vatrogasna odijela, mašina za punjenje protivpožarnih aparata i set spasilačke opreme”, naveli su iz ambasade.

Oni su kazali da je Dom zdravlja Kolašin dobio 44.770 eura za nabavku novog ambulantnog vozila.

Kako je saopšteno, Japan je, kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS), Crnoj Gori od 1999. godine donirao preko tri miliona eura.

“Ukupan iznos japanske pomoći Crnoj Gori u toku istog perioda premašuje 43 miliona eura. Od 1999. godine, 51 POPOS projekat je realizovan u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније