Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

07. 03. 2022. 15:29 >> 15:31

ZA NAKNADE

Zahtjeve podnijelo 14.575 majki

Centrima za socijalni rad je dostavljeno ukupno 14.575 zahtjeva bivših korisnica za naknade po osnovu rođenja troje ili više djece. Podatak se odnosi na prijavljene od 10. januara do kraja prošle sedmice, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Kako podsjećaju, posljednji dan za dostavljanje zahtjeva centrima je 9. mart ove godine, a do kraja ove sedmice će biti objavljeni podaci o konačnom broju prijava.

Najviše prijava do sada su dobili Centar za socijalni rad  (CZSR) za Glavni grad Podgorica, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi, kao i centri za socijalni rad Bijelo Polje i za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, CZSR Berane, Andrijevica i Petnjica, CZSR Rožaje i CZSR Bar i Ulcinj.

"Ostvarivanje prava na naknadu počinje od 1. aprila, u skladu sa Zakonom o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece. Naknada za april isplaćuje se sredinom maja, kao i ostala prava iz socijalne i dječje zaštite za taj mjesec", navodi se u saopštenju.

Zakon o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece uređuje uslove i otklanja posljedice nastale ukidanjem zakonskog prava na doživotnu naknadu po tom osnovu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније