Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

RTCG Portal [ I. P. ]

25. 03. 2022. 14:21 >> 14:23
5

MINISTAR OPTIMISTA

Vjerujem da će Srbija ukinuti zabranu izvoza brašna

Privremene zabrane izvoza brašna sa strane Srbije ne idu u prilog ni snabdjevačima u toj zemlji, jer je Crna Gora važno tržište za njih, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je kazao da bi u slučaju zabrana Srbija mogla da izgubi crnogorsko tržište, jer trgovci iz naše zemlje već nalaze druge kanale snabdijevanja.

"Jedni su se okrenuli Hrvatskoj, drugi prema Bosni i Hercegovini (BiH). Mi smo kao Vlada vodili intenzivne razgovore sa vladama Rumunije, Bugarske. Sve sam to rekao ministarki iz Srbije. Mislim da ih je sa pažnjom saslušala. Umjereni sam optimista da će Vlada Srbije ukloniti privremenu mjeru zabrane izvoza i da ćemo vratiti to redovno snabdijevanje koje je postojalo", istakao je Milatović.

Suština regionalnih trgovinskih saradnji, kako je rekao, je da i u vremenima krize imamo predvidivosti i izbjegnemo mjere privremenih zabrana.

Kazao je i da vjeruje da će shodno dosadašnjim parametrima doći do pojeftinjenja cijena goriva u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније