Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

04. 04. 2022. 13:45 >> 13:46

BOJANIĆ

Domaće tržište otvoreno za strane investicije

Domaće tržište je otvoreno za privlačenje stranih investicija, saopštio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić, na sastanku sa predstavnicima jedne od konsultantskih agencija Vlade Japana.

U Ministarstvu kapitalnih investicija održan je sastanak Bojanića i generalnog direktora Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost Vladimira Durutovića, sa predstavnikom jedne od konsultantskih agencija Vlade Japana, Nobuyuki Otom, kao i predsjednikom Fondacije za promovisanje nauke naučno istraživačkog centra Japanski ugao, Jovanom Mirkovićem.

"Tokom otvorenog i srdačnog razgovora, Bojanić se upoznao sa potencijalnim investicijama i stranim ulaganjima u energetski sektor, a naročito u oblasti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, te istakao da je domaće tržište otvoreno za privlačenje stranih investicija", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sagovornici su razmijenili prakse i iskustva, a sa posebnom pažnjom su se osvrnuli na zainteresovanost japanskih investitora i stav da bi kroz prisustvo inovativnih tehnologija, kvalifikovanog kadra, kao i uspostavljanja novih vidova saradnje, bilateralna saradnja između dvije prijateljske zemlje bila dodatno unaprijeđena.

Bojanić je naglasio da Ministarstvo podržava namjeru konsultantske agencije Vlade Japana da nastavi razgovore sa japanskim investitorima i izrazio nadu da će oni u skoroj budućnosti biti nastavljeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније