Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

04. 05. 2022. 14:00 >> 14:02

U LUKSEMBURGU

Dabović i Radulović na sastanku predsjednika vrhovnih revizorskih institucija EU

U Evropskom revizorskom sudu, 3. i 4. maja održan je godišnji sastanak Kontaktnog odbora predsjednika vrhovnih revizorskih institucija zemalja članica Evorpske unije, saopšteno je iz Državne revizorske institucije (DRI).

U okviru Kontaktnog odbora, kako se navodi u saopštenju, održan je sastanak na temu "Procjena dodatne vrijednosti Instrumenta za oporavak i otpornost (RRF) na nacionalnom i EU nivou – strateški zadatak i izazov za EU članice" tokom kojeg se raspravljalo o sprovođenju instrumenta i izazovima za revidiranje.

"Instrument je privremeni mehanizam za oporavak koji Evropskoj komisiji omogućuje da prikupi sredstva za pomoć državama članicama u sprovođenju reformi i ulganja. Države članice EU su prezentovale svoje planove, tekuće i izvršene revizije na temu primjene mehanizma za oporavak. Održana je takođe rasprava o posljedicama i izazovima pandemije i invazije na Ukrajinu za zemlje članice EU", navodi se u saopštenju.

Iz Državne revizorske institucije sastanku su prisustvovali predsjednik Senata dr Milan Dabović i senator dr Branislav Radulović. Tokom sastanka, delegacija DRI Crne Gore je imala više bilateralnih sastanaka sa predsjednicima VRI zemalja članica EU.

"Crna Gora kao zemlja kandidat za pristupanje EU prisustvuje sastanku Kontaktnog odbora u svojstvu aktivnog posmatrača. Narednim sastankom Kontaktnog odbora predsjedavaće Računski sud Portugala", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније