Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

17. 06. 2022. 15:57 >> 16:21

MILATOVIĆ

Prethodna Vlada pripremila uputstvo za isplatu naknada za novorođenčad

Bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je danas da nijesu tačni navodi ministra finansija Aleksandra Damjanovića i da je prethodna Vlada pripremila uputstvo u vezi sa novčanim davanjima za novorođenčad.

Podsjećamo, Damjanović je o tome govorio na današnjoj sjednici Vlade.

"Uputstvo je pripremljeno od strane radne grupe još krajem aprila, a kao rezultat zaključka prethodne Vlade. Međutim, od tada do danas se ništa nije uradilo, iako se morao sprovesti zaključak prethodne Vlade. Postavlja se pitanje za sadašnju Vladu zašto implementacija nije počela 4. maja kako je bilo predviđeno preko centara za socijalni rad", naveo je Milatović u reagovanju.

Podsjeća da je odlukom Vlade naknada od 1.000 ili 500 eura predviđena da bude dodatna na 116 eura koliko je sada predviđeno Zakonom o dječjoj zaštiti, a "zbog važnosti teme za razvoj Crne Gore".

"Pozivam sadašnju Vladu da prestane sa demagogijom i počne da sprovodi stvari u korist životnog standarda građana", rekao je Milatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније