Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 06. 2022. 17:08   >>  17:12

CEDIS

Nijesu razmatrali akte o sistematizaciji i stambenim kreditima

Usljed medijsko-političkih pritisaka, Odbor direktora CEDIS-a odlučio je da danas ne razmatra prijedloge akata o sistematizaciji i rješavanju stambenog pitanja zaposlenih. To je saopšteno iz pomenute državne kompanije.

"Odbor direktora je zaključio da u aktuelnim okolnostima medijsko – političkih pritisaka na CEDIS, a sve sa ciljem stvaranja utiska u javnosti da se u pozadini predloženih izmjena kriju zloupotrebe i nezakonite radnje, najbolje odložiti započete aktivnosti. Podsjećamo javnost, da je prioritetni razlog za izmjene Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji, manjkavost prethodnog akta koji je aktuelni menadžment zatekao, a koji suprotno odredbama Zakona o radu ne predviđa broj izvršilaca", navodi se u saopštenju.

Ističu da se upravo zato pristupilo izmjenama, prije svega u cilju usklađivanja navedenog akta sa odredbama Zakona o radu, zatim unapređenja poslovnih procesa u kompaniji, kao i postizanju većeg stepena efikasnosti i pristupačnosti za krajnje korisnike", istakli su oni.

Osim navedenog, kako dodaju, razlog za odlaganje usvajanja pravilnika su i pristigle primjedbe sindikalnih organizacija kompanije, koje će razmotriti u narednom periodu.

"Takođe, današnjoj sjednici nisu, iz opravdanih razloga, prisustvovala dva člana Odbora. Odlaganje usvajanja predloženih izmjena Pravilinika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih uslijedilo je nakon konsultacija za Ministarstvom kapitalnih investicija na kojima je sugerisano rješenje po kojem bi svi zaposleni trebalo da budu na jednoj listi. U CEDIS-u ćemo u narednom periodu pristupiti izradi novog akta u skladu sa sugerisanim predlozima izmjena od strane MKI. Rok za donošenje izmijenjenog Pravilnika za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u CEDIS-u je pomjeren za 31. jul tekuće godine", ističu.

Navode kako će Odbor i menadžment nastaviti sa aktivnostima kao i do sada, te da će se u svemu pridržavati propisa. 

"Bez obzira na intenzitet pritisaka koji pojedini političari vrše preko medija. Razlog za pritisak nije boljitak kompanije, već isključivo politički motivisane smjene rukovodstva, koje je u aktuelnim uslovima postiglo izuzetne rezultate. Podsjećamo na rezultate naročito u dijelu ušteda i smanjenja gubitaka u sistemu i ističemo da su Odbor i menadžment, imajući u vidu okolnosti, ponosni na sve što je ostvareno tokom prethodnih godinu", zaključuju oni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније