Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 06. 2022. 09:43 >> 09:41

ŠEHOVIĆ PORUČIO

"Regulisanjem marže sniziti cijenu i ostalim prehrambenim i drugim artiklima"

Pozivam Vladu da ne maže oči našim građanima regulisanjem marže samo za brašno, ulje, so i šećer, budući da ti proizvodi učestvuju samo sa 9 odsto u vrijednosti minimalne potrošačke korpe, već da na identičan način djeluje i na cijene ostalih prehrambenih artikala (meso, mlijeko, sir, jaja, povrće, voće…), kao i na cijene sredstva za ličnu higijenu, dječju hranu i opremu, sredstva za ogrijev (drvo i pelet) i kućnu hemiju, saopštio je predsjednik SD-a Damir Šehović.

"Krajnje je neodgovorno u situaciji kada se Crna Gora suočava sa najvećom inflacijom u poslednjih 15 godina, regulisati maržu za svega nekoliko proizvoda, i na taj način samo djelimično primijeniti zakon, koji je inače uprkos permanetnom insistiranju SD-a predložen sa zakašnjenjem od pune dvije godine", kazao je Šehović.

Kako je kazao, Skupština je usvojila zaključak na predlog SD-a, "a koji poziva Vladu da uz definisanje mjera i liste proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, pripremi i program subvencija namijenjen onim kategorijama privrednih subjekata koji će mjerama biti pogođene, a sve sa ciljem očuvanja njihove konkurentnosti na tržištu".

Stoga je, poručuje Šehović, krajnje vrijeme da se Vlada uozbilji, te da konačno donese sveobuhvatne mjere u cilju istinske zaštite ozbiljno ugroženog standarda značajnog broja naših građana, "kao i da pruži podršku mikro, malom i srednjem biznisu koji će usljed njihove primjene biti suočen sa nemalim izazovima u poslovanju".

"Podsjećamo da je zahvaljujući amandmanima SD-a na Zakon o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, definisani su proizvodi gdje Vlada može reagovati i ograničiti njihovu cijenu, i to kroz regulisanje marže, određivanje najvišeg nivoa cijena, snižavanje cijena na određen nivo i dr. Ti prozvodi se odnose na prehrambene artikle, sredstva za ličnu higijenu, dječju hranu i opremu, sredstva za ogrijev, kućnu hemiju i drugo", zaključio je Šehović..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније