Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ Đeka Đonaj / Radio Crne Gore ]

31. 08. 2022. 14:12   >>  14:09 1

SASTANAK RADNE GRUPE

Radovi na sanaciji ulcinjske solane u pripremnoj fazi

Radovi na sanaciji ulcinjske solane još uvijek neće početi , ali su oni u pripremnoj fazi . Njihov početak se očekuje narednih mjesec - dva nakon dobijanja dozvole od Agencije za zaštitu životne sredine, dogovoreno je na dašnjem sastanku Radne grupe, koji je održan u Ulcinju.

Na današnjem sastanku Radne grupe, kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva ekologije prostronog planiranja i urbanizma, Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, opštine Ulcinj i NVO “ dr. Martin Šnajder” razmatrani su naredni koraci koje je potrebno izvesti radi nasipa na ulcinjskoj solani, koji su neophodni zbog opstanka biodiverziteta, kazala nam je nakon sastanka Dina Skarep , predstavnica Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

“Što se tiče narednih koraka radi se na izradi tehničke dokumentacije, koju je potrebno pripremiti kao i dokumentaciju za dobijanje potrebnih dozvola za izvođenje radova na zaštićenom području. Mi se nadamo , ako dozvole i vremenske prilike, da ćemo to završiti u najkraćem mogućem roku najdalje do dva mjeseca , kada očekujemo i početak izvođenje radova”, kazala je Skarep.

Ksenija Medenica iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica, kazala nam je da su uspjeli obezbijediti sredstva u iznosu od 535.000 eura za sanaciju nasipa na solani , koja će obezbijediti dobre uslove solani da vrati epitet ptičjeg raja. “ Od tih sredstava nabavićemo bager za saniranje nasipa, zatim pumpu 31 , a nakon toga radićemo na sanaciju nasipa. Sve ove aktivnosti su u pripremnoj fazi za dobijanje potrebnih dozvola, tako da nas čeka još puno posla, ali se nadamo da ćemo u roku od dva mjeseca imati vidljive rezultate na trenima ulcinjske solane ”, navela je Medenica.

Predstavnik bivših radnika Solane Saša Mitrović je optimista, da će pripremni radovi na sanaciji oronulih i oštećenih terena početi što prije kako bi se stvorili uslovi da Fabrika soli “ Bajo Sekulić” ponovo proradi , i da u budućnosti proizvodi morsku so.

Đeka Đonaj / Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније