Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Б.

12. 09. 2022. 09:12 >> 09:20
2

AIR MONTENEGRO

Čarter-linijama za pet mjeseci obavljeno više od 300 letova

Čarter-linije nacionalnog avio-prevoznika su, tokom ove godine, ostvarile značajne rezultate i time, u velikoj mjeri uticale na otvaranje novih tržišta, kao i na produžetak sezone. Kako obavještavaju, od aprila do septembra obavljeno je preko 300 letova.

Čarter letovi u ovom periodu obavljani su ka Tel Avivu, Katovicama, Jerevanu, Bratislavi, Kairu, kao i ostalim destinacijama, dok se očekuje se da će ukupno do kraja oktobra samo u okviru čarter-letova, Air Montenegro prevesti skoro 50.000 putnika.

Kako navode u saopštenju, vršiteljka dužnosti izvršne direktorice Air Montenegra, Dragana Frantov Nikolić poručuje da brojke jasno pokazuju koliko je bilo važno da se Crna Gora poveže sa novim tržištima.

"Air Montenegro se u izazovnom periodu za avio-industriju brzo prilagođava novim okolnostima i usmjerava na nova tržišta. Proširivanje flote i iznajmljivanje aviona sa 180 sjedišta je stvorilo uslove da budemo konkurentniji sa ponudama tako da su letovi gotovo maksimalno popunjeni. Planiramo veliki broj čartera za septembar i oktobar čime smo uticali i na produžetak turističke sezone, a posebno zadovoljstvo nam je što smo u saradnji sa partnerima uspjeli da i van perioda visoke sezone predstavimo Crnu Goru kao atraktivnu destinaciju", navodi Frantov Nikolić.

Kako poručuje, u toku su pripreme za narednu sezonu kako bi, pored postojećih, nacionalni avio-prevoznik Crnu Goru povezao i sa većim brojem novih destinacija i važnim emitivnim tržištima.

"Ukoliko se finalizuju svi započeti pregovori oko realizacije letova, imaćemo potrebu za najam dva velika aviona za narednu ljetnju sezonu", kazala je Frantov Nikolić.

Računajući i redovne i čarter-linije, Air Montenegro je saobraćao na 16 destinacija i od januara ove godine do sada prevezao ukupno više od 250.000 putnika.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније