Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M.

19. 09. 2022. 19:06   >>  20:14 1

IBRAHIMOVIĆ - ZAKONjŠEK

Cilj dostizanje evropskih standarda u saobraćajnoj infrastrukturi

Crna Gora od juna 2022. predsjedava Transportnom zajednicom. U tom smislu predstavljene su aktivnosti koje Sekretarijat TZ zajedno sa Crnom Gorom, kao i sa ostalim zemljama potpisnicama Ugovora o transportnoj zajednici sprovode u cilju ispunjenja ugovornih obaveza, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Tokom sastanka, Potpredsjednik Vlade Ibrahimović naglasio je značaj sprovođenja reformskih mjera, s sve sa ciljem dostizanja nivoa spremnosti Crne Gore da usaglasi svoju saobraćajnu politiku i dostigne standard u saobraćajnoj infrastrukturi koji imaju zemlje članice EU u ovoj oblasti.

"Tema sastanka bila je priprema Potpredsjednik Vlade Ibrahimovića za kopredsjedavanje Ministarskim savjetom Transportne zajednice, koji će biti ove godine biti održan u novembru u Briselu", navodi se u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija. 

Ibrahimović je, ako je saopšteno, naglasio da CG i Sekretarijat transportne zajednice ostvaruju dobru saradnju i očekuje da, bez obzira na trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, svi nadležni organi nastave da posvećeno ispunjavaju obaveze uspostavljene potpisivanjem Ugovora o transportnoj zajednici.

"Crna Gora je napredovala u procesu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa EU Aquis, međutim pred nama je još nekoliko važnih obaveza koje moramo ispuniti kako bismo zadovoljili jedan od stubova uspostavljenih osnivanjem transportne zajednice i privremeno zatvorimo pregovaračka poglavlja koja se odnose na saobraćaj",  naglasio je Ibrahimović.

Pored toga, navodi se u saopštenju, Crna Gora posvećeno radi na realizaciji kako velikih infrastrukturnih projekata, tako i na drugim projektima predviđenim reformskim mjerama.

"U tom smislu, Potpredsjednik Vlade Ibrahimović informisao je direktora Zakonjšeka o statusu pregovora Crne Gore sa EU za nastavak gradnje auto-puta Bar-Boljare i zatražio je podršku Sekretarijata Transportne zajednice", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније