Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis/M.L.B. ]

24. 09. 2022. 10:47   >>  10:44 1

ZA JAČANjE EKONOMIJE

Potpisan memorandum o razumijevanju PKCG i San Marina

Predsjednica Privredne komore (PKCG), Nina Drakić i generalni direktor Agencije za ekonomski razvoj San Marina, Denis Cecheti potpisali su memorandum o razumijevanju dvije poslovne asocijacije.

Iz PKCG je saopšteno da su te dvije asocijacije zaključile memorandum uočavajući potrebu za unapređenjem trgovinskih, ekonomskih i investicionih odnosa između njihovih poslovnih zajednica i stručnjaka, u cilju stvaranja novih mogućnosti za obje države.

“Sigurna sam da će potpisivanje memoranduma biti dodatni podsticaj za jačanje ekonomske saradnje i povezivanje naših privrednika”, kazala je Drakić.

Ugovorne strane obavezale su se da razmjenjuju informacije koje se odnose na prioritetne oblasti saradnje, organizuju zajedničke događaje i, između ostalog, budu posvećene promociji i razvoju digitalnih usluga.

“Kada je riječ o prioritetnim oblastima, čini se da su u vrhu sektori industrije, turizma, IT i trgovine. Svakako da ćemo zajedno identifikovati potrebe i prioritetne oblasti, razmjenjivati informacije i organizovati posjete i B2B sastanke”, navela je Drakić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније