Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

30. 09. 2022. 10:28   >>  10:25

TRIPKOVIĆ-MARKOVIĆ

U CG odmara 33 hiljade turista, 20% više nego 2021.

U Crnoj Gori se prema posljednjim podacima odmara oko 33 hiljade turista, što je 20 odsto više u odnosu na prošlu godinu, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ana Tripković Marković. Kaže i da smo u na 70 odsto rekordne 2019.

Ona je u emisiji Link na Radiju Crne Gore saopštila da je septembar bio od 15 do 20 odsto veći nego 2021. godine, što je zadovoljavajuće.

Iznijela je i preliminarne podatke za prvih sedam mjeseci ove godine.

"Prema tim podacima bilo je preko milion i 100 hiljada dolazaka, i preko šest miliona i 100 noćenja, što je u broju dolazaka rast od 44 odsto, a u broju noćenja 38 odsto u odnosu na prošlu godinu", kazala je Tripković-Marković.

Kako je kazala, prema podacima CBCG u prvih šest mjeseci ostvareno je 237 miliona eura, što je 93 odsto rekordne 2019. godine: "Treba imati u vidu da prva dva kvartala čine manji dio prometa, gro prometa je u trećem kvartalu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније