Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

30. 09. 2022. 11:32   >>  11:41 1

ABAZOVIĆ ČESTITAO DAN OPŠTINE

Maksimalna uposlenost u Rožajama da bude imperativ svake vlade

Razvijen i bogat sjever, te iznova ostvarena, maksimalna uposlenost vrijednih Rožajki i Rožajaca, mora biti prioritetni imperativ ove i svake buduće Vlade i lokalne samouprave, kako bi istorijsku nepravdu prema tom kraju ispravili što prije, naveo je premijer Dritan Abazović u čestitki povodom 30. septembra Dana opštine Rožaje.

Abazović je čestitku uputio predsjedniku Rafetu Husoviću, predsjedniku Opštine Almiru Avdiću, odbornicima gradske skupštine i svim građankama i građanima.

Premijer je naveo da je Rožaje, s obzirom na položaj koji zauzima, a imajući u vidu sva prirodna bogatstva kojima raspolaže, jedno od strateških mjesta na kojima Crna Gora i region treba da grade svoju izvjesniju i prosperitetniju budućnost.

"Kapitalni projekti, kao što je turističko-sportski kompleksi pod Hajlom i Ahmicom, tunel prema Peći, regionalna putna infrastruktura, otvaranje novih graničnih prelaza, održiva proizvodnja organske hrane, uz karakteristično, običajno rožajsko gostoprimstvo, tolerantnost, neposrednost i humanost, vjerujem da vrlo brzo Rožaje mogu dovesti u poziciju grada koji će u potpunosti iskoristiti sve svoje ljudske resurse", naveo je Abazović u čestitki.

On je poručio da minula uspješna zimska i ljetnja turistička sezona, tradicionalna okupljanja dijaspore i iseljenika kojima je kaže i sam prisustvovao, i njihova očigledna spremnost da pokrenu male i srednje biznise i u svom gradu, bude dodatan optimizam.

"Crna Gora je u nezaustavljivom procesu ostvarivanja punih prava i pravde za sve njene građane. Sjever i Rožaje zaslužuju okretanje novog lista razvoja koji će podrazumijevati odgovorniji pristup i ispravljanje istorijske nepravde", zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније