Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ TVCG/I. P. ]

03. 10. 2022. 12:22 >> 12:22
1

RADNICI ŽELjEZARE

Okupili se ispred tužilaštva u znak podrške kolegama

Radnici Željezare okupili su se ispred zgrade Tužilaštva u Nikšiću u znak podrške za 14 kolega protiv kojih je turska firma Tosčelik podnijela krivične prijave zbog izlaska na krov fabrike.

Radnici, kako je javila Televizija Crne Gore (TVCG), poručuju da ih prijave neće pokolebati.

Podsjetimo, oko 100 radnika nikšićke Željezare, koji su mjesecima protestovali u krugu fabrike, krajem jula radikalizovali su štrajk, i popeli se na krov fabrike, prijeteći da će skočiti ako se ne riješi situacija u toj kompaniji.

Predstavnik radnika Željezare saopštio je kako se nadaju da će fioke koje se nalaze godinama u tužilaštvu biti otvorene.

"Da neće biti samo slučaj sa radnicima Željezare, jer evo prije 15 dana smo bili na razgovor u policiji, i već danas počinju suđenja ovdje u ODT-u. Želimo da poručimo svima da krivične prijave nas neće pokolebati, jer mi znamo šta branimo", rekao je Vujović, poručujući da neće odustati od protesta. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније