Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

18. 11. 2022. 10:22   >>  10:21

DAMJANOVIĆ I AMBASADORKA TURSKE

Razgovarali o Aerodromima, Željezari, Port of Adria

Crna Gora i Turska imaju ogroman potencijal za unaprjeđenje saradnje u energetici, građevinarstvu, poljoprivredi, turizmu i trgovini, ocijenjeno je tokom susreta ministra finansija Aleksandra Damjanovića i ambasadorke Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Budući da je zajednička namjera da se ekonomska saradnja na svim nivoima pospješi, kako navode iz Ministarstva finansija, sagovornici su analizirali najvažnije projekte koji se, u saradnji Crne Gore i Turske već realizuju, uz poseban osvrt na aktivnosti koje zahtijevaju ubrzano iznalaženje realnih izlaznih strategija.

"U tom kontekstu razgovarano je o višegodišnjoj zainteresovanosti turske kompanije za Aerodrome Crne Gore, kao i o aktuelnim pregovorima kompanije Toščelik i Elektroprivrede Crne Gore oko kupovine Željezare Nikšić", navodi se u saopštenju.

Analizirajući kretanje postojećeg turskog kapitala u Crnoj Gori, kroz prizmu velikog broja investitora iz pomenute zemlje, kako su kazali iz ministarstva, razmatran je i slučaj Port of Adria, kojom gazduje turska kompanija.

"Ambasadorka je kazala da Turska želi da poveća prisutnost na tržištu Crne Gore, uz namjeru da će prenijeti kredibilnim tamošnjim kompanijama mogućnosti za ulaganje u našu zemlju, sa posebnim akcentom na infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja", zaključuje se u saopštenju Ministarstva finansija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније