Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

28. 11. 2022. 17:34 >> 17:34

SAVJETA ZA PRIVATIZACIJU ODLUČIO

Nova tenderska procedura za prodaju akcija Instituta u Igalu

Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte odlučio je da formira Tendersku komisiju koja će nastaviti ranije započetu proceduru za prodaju akcija Instituta „Simo Milošević“ u Igalu.

Drugoj sjednici Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte predsjedavao je premijer Dritan Abazović.

“Savjet se upoznao sa Presudom Upravnog suda Crne Gore od 15. septembra kojom je poništeno Rješenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte a, povodom tendera za prodaju akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Simo Milošević“ AD Igalo. Osporenim Rješenjem odbijen je prigovor tužilaca, Konzorcijuma Philibert a. s. i Vile Oliva d. o. o, izjavljen protiv odluke Tenderske komisije za privatizaciju kojom je tender za prodaju 56,4806 % akcijskog kapitala u Institutu proglašen neuspjelim”, saopšteno je iz Vlade, nakon sjedice Savjeta.

Postupajući u skladu sa presudom, Savjet je, kako se navodi, zaključio da se formira Tenderska komisija koja će nastaviti ranije započetu tendersku proceduru.

“U tom pravcu, posebno je naglašena potreba da se sve neophodne aktivnosti sprovedu u najkraćem roku, imajući u vidu složenost naslijeđenih problema sa kojima se  Institut trenutno suočava, ali i njegov značaj kako za pružanje specifičnih zdravstvenih usluga, tako i za unapređenje turističke ponude na lokalnom i nacionalnom nivou. Ocijenjeno je da u nastavku tenderskog postupka prioritet mora biti da se sačuva osnovna djelatnost ove renomirane medicinske ustanove”, navodi se u saopštenju. 

Savjet se upoznao i sa Presudom Upravnog suda Crne Gore od 17. 10. ove godine kojom je poništeno Mišljenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte od 21.07. 2021. godine, po tužbi AD za proizvodnju morske soli „Bajo Sekulić“ Ulcinj – u stečaju.

“Poštujući odluku Suda, Savjet je donio zaključak da se u ponovljenoj proceduri otklone formalne nepravilnosti koje su bile razlog za poništenje navedenog akta. Na sjednici su razmatrana i druga pitanja iz djelokruga Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte”, zaključuje se u saopštenju Vlade, nakon sjednice Savjeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније