Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

30. 11. 2022. 14:11   >>  14:09

SASTANAK U LjUBLjANI

Napredak u borbi protiv ekonomskog kriminala

Zemlje regiona postigle su napredak u ispunjavanju glavnih ciljeva Regionalne mape puta za borbu protiv korupcije i ilegalnih finansijskih tokova, naročito borbi protiv ekonomskog kriminala, ocijenjeno je na tehničkom sastanku održanom u Ljubljani.

Glavni ciljevi Regionalne mape puta za borbu protiv korupcije odnose se i na jačanje sistema za sprečavanje sukoba interesa i prijavu imovine.

Sastanak se, kako je saošteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, održava u utorak i danas u organizaciji Kancelarije Ujednjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) i Regionalne antikorupcijske inicijative RAI.

Članovi crnogorske delegacije su na sastanku iskazali snažno opredjeljenje da se borba protiv ekonomskog kriminala dalje jača kroz kreiranje regionalne mreže specijalizovanih tužilaca, policije i finansijsko obavještajnih službi na nivou država Zapadnog Balkana.

Sastanak je bio prilika da učesnici razmijene mišljenja o aktivnostima i dinamici na planu realizacije prioriteta iz Mape puta, o kojima će biti riječi i na Regionalnoj konferenciji koja će se u decembu ove godine održati u Skoplju, a koja će okupiti visoke predstavnike vlada regiona, kao i eksperte.

Inicijativa Mapa puta u borbi protiv korupcije i ilegalnih finansijskih tokova sprovodi se pod pokroviteljstvom Berlinskog procesa i uz ekspertsku podršku UNODC-a i RAI.

Delegaciju Crne Gore činili su predstavnici Generalnog sekretarijata Vlade, Ministarstava pravde, Ministarstava finansija, Ministarstava unutrašnjih poslova, Uprave policije, Vrhovnog suda, Agencije za sprečavanje korupcije, Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za oblast korupcije i NVO Građanska alijansa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније