Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

29. 12. 2022. 10:06 >> 10:02

OD 1. JANUARA

Novi način obračuna za kvalitet sirovog mlijeka

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će od 1. januara početi sa primjenom novog načina obračuna za kvalitet sirovog mlijeka koji otkupljuju privredni subjekti (mljekare, sirare), najavljeno je iz tog resora.

"Novi način obračuna odnosiće se na broj mikroorganizama i broj somatskih ćelija u ml mlijeka. Do sada se vršio metod laboratorijskog prebrojavanja u mililitru uzorka mlijeka. Od januara 2023. godine vršiće se obračun na osnovu geometrijske sredine, za mikroorganizme se računa prosjek u dva mjeseca (4 uzorka), a za somatske ćelije se računa prosjek u tri mjeseca (šest uzoraka)", saopšteno je iz Ministarstva.

Novi način obračunavanja je, dodaju, u cilju prilagođavanja EU standardima u ovoj oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније