Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Б.

31. 01. 2023. 16:35   >>  16:30 2

VUČINIĆ

Privatizacija "Primorke" Bar pod lupom ove godine

Predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Maksim Vučinić sastao se danas sa predstavnicima bivših radnika AD "Primorka" Bar. Kako je naglasio, proces privatizacije ove kompanije biće u planu Komisije za ovu godinu.

Vučinić je sa predstavnicima radnika Edinom Begzićem, Goranom Ćulafićem i Gojkom Boškovićem, sa kojima je razgovarao o prodaji kompanije kroz masovnu vaučersku privatizaciju, ekonomsko socijalnom položaju bivših radnika fabrike, i o njihovim zahtijevima za ispunjenje socijalnog programa i isplatu otpremnina.

Predstavnici radnika su u razgovoru sa predsjednikom Komisije podsjetili da je Vlada Crne Gore 2010. godine izdala garanciju na četiri miliona eura za kredit od 14,4 miliona eura kompaniji "Melgonija Primorka", za koji je založena kompletna imovina preduzeća. Od tog novca radnici nikada nijesu isplaćeni, iako je bio namijenjen za isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža, isplatu socijalnog programa i obaveza dobavljačima.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku su razmatrani modaliteti podrške bivšim radnicima, od kontrolne uloge Komisije i obezbjeđivanja neophodnih podataka i dokumentacije za razmatranje ovog postupka privatizacije do izmjene zakonodavnog okvira kojim bi se stvorili preduslovi za isplatu potraživanja bivših radnika "Primorka" AD Bar.

Predsjednik Komisije je zaključio da će ovaj postupak privatizacije biti u planu rada Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije za tekuću godinu.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније