Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

27. 02. 2023. 10:17   >>  13:08 5

KOMNENOVIĆ

Do srijede još jedan trajekt, ubrzo i treći

Trajekt koji je u Hrvatskoj kupilo Javno preduzeće Morsko dobro (JPMD) do srijede će stići u Crnu Goru a nakon toga još jedan, najavio je u emisiji Link na Radiju Crne Gore predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

"Do srijede u Crnu Goru stiže trajekt koji je kupilo JP Morsko dobro u Hrvatskoj. Može da opsluži preko 60 automobila. Nadamo se, narednih dana, prema najavama iz Morskog dobra, stići će još jedno plovilo, do sezone moraće da se kompletira čitava flota jer je tada najveća frekvencija saobraćaja i tada će morati da bude u upotrebi bar šest plovila", kazao je Komnenović.

On je najavio i da će u četvrtak u Skupštini Crne Gore biti održan i Anketni odbor posvećen Pomorskom saobraćaju i pripremi turističke sezone. Očekuje se, kako je kazao da sjednici prisustvuje i premijer Dritan Abazović.

"Mi smo tokom vikenda bili smo u Lepetanima sa direktorom Morskog dobra Mladenom Mikejeljem. Mislim da će biti uključena i Mornarica vojske Crne Gore koja će dati određene kapacitete za radionicu. U pregovorima smo i da se nađe prostor za administrativne poslove Morskom dobru koje će u narednom periodu obavljati tu odgovornu i zahtjevnu djelatnost", kazao je Komnenović.

Predsjednik Opštine Tivat kaže i da ne vidi nikakve prepreke zašto te poslove ne bi mogla da obavlja država uz pomoć lokalnih samouprava Herceg Novog i Tivta.

On je istakao da je u proteklom periodu bio ugrožen javni interes jer, kako je kazao, mještani Kamenara i Lepetana nijesu bili zadovoljni tom vrstom usluge ali ni, kako je kazao, saradnjom sa Pomorskim saobraćajem.

"Kao prvo buka, drugo izostajanje dogovora i komunikacije sa rukovodstvom Pomorskog saobraćaja koje je izbjegavalo da stupi u kontakt sa mještanima i da izađe u susret njihovim zahtjevima. Poznato je da su Opštine Tivat i Herceg Novi naknade za odvoz smeća morale sudski naplaćivati od Pomorskog saobraćaja koji nije želio redovno da plaća tu vrstu usluge", kazao je Komnenović.

Komnenović je dodao i da se nada da će odmah nakon nabavke plovila iz Hrvatske uslijediti nabavka plovila koje će biti novijeg datuma, tako da će, kako je kazao, taj dio problema biti riješen u predstojećoj turističkoj sezoni.

"To je veliki izazov jer će prema najavama turistička sezona 2023. biti jedna od uspješnijih jer ogromno interesovanje vlada za našu destinaciju", kazao je.

Komnenović je ubijeđen da će funkcionisanje trajektnog prelaza biti riješeno bolje i efikasnije nego je to bilo do sada.

On je kazao i da se već vode pregovori sa oko 70 zaposlenih u Pomorskom saobraćaju koje, kako je kazao Morsko dobro planira da angažuje.

Komnenović je istakao da će u budućnosti prije raspisivanja koncesionog akta Opštine Herceg Novi i Tivat insistirati da te dvije lokalne samouprave budu uključene u upravljačku strukturu i podjelu dobiti od te djelatnosti.

"To je jedini način na koji će bar donekle biti zadovoljen javni interes", kazao je Komnenović.

Pitanje cijena je, kako je kazao, pitanje za JP Morsko dobro.

"Ono što je dogovoreno i sigurno je da će benefite imati i građani Herceg Novog i Tivta jer će im biti umanjene cijene", istakao je Komnenović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније