Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Б. [ Mina ]

06. 04. 2023. 15:21   >>  15:23

PREMIJA 380.000 EURA

Sredstva od osiguranja embrajera refundirati To Montenegru

Ministarstvo kapitalnih investicija ocijenilo je da bi sredstva za osiguranje vazduhoplova tipa Embraer, kodnog imena Čarli, u iznosu od 380.000 eura trebalo da se refundiraju nacionalnoj avio-kompaniji To Montenegro.

Državni sekretar u MKI, Admir Šahmanović, kazao je da se nacionalna avio-kompanija obratila tom resoru da se razmotri mogućnost da se trošak premije osiguranja vazduhoplova Embraer 190-200 LR registarske oznake 40-AOC, u periodu od 2020. do ove godine refundira u iznosu od 380.000 eura.

"Nacionalna avio-kompanija je za račun Vlade platila taj ground risk, premiju za pomenuti vazduhoplov i time zaštitila interes države i sačuvala njegovu tržišnu vrijednost", naveo je Šahmanović.

On je podsjetio da je došlo do prestanka važenje polise osiguranja i sva dospjela premija bi bila obračunata po sistemu pro-rate što bi iznosilo mnogo više novca od navedene sume.

"Mišljenja smo da bi ova sredstva trebalo da se refundiraju To Montenegru", dodao je Šahmanović.

Premijer Dritan Abazović rekao je da je To Montenegro poslovao bolje nego Montenegro Airlines (MA) u 2019. koja je bila rekordna.

"Toliko o onim glasinama kako se gase kompanije i kako stvari ne idu kako bi neki željeli. Pa i ne idu kako bi neki željeli, nego idu kako bi građani željeli", dodao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније