Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

12. 05. 2023. 10:53 >> 10:58
1

ABAZOVIĆ

Otvaranje LNG terminala u Luci Bar biće značajno i za region

Premijer Dritan Abazović kazao je da je dovođenje prestižnih energetskih kompanija iz Sjedninjenih Američkih Država veliki korak za Crnu Goru, ali i region. Istakao je da će to donijeti velike finansijske benefite, zapošljavanje ljudi, kao i učenje novih poslova.

Potpisan je Memorandum o razumijevanju između Vlade, firme Enerflex energy systems i Wethington energy innovation, u pogledu pružanja podrške unapređenju energetske infrastrukture u Crnoj Gori.

To su izgradnja i instalacija fiksnog terminala za uvoz tečnog prirodnog gasa u Crnu Goru i njegovo dalje skladištenje i transport, kao i projekat izgradnje i instalacije grinfild termoelektrane na gas, čije snabdijevanje gasom dolazi preko terminala za uvoz tečnog prirodnog gasa.

"Oni moraju da odrade veliku studiju, oni su u poodmakloj fazi. Investicija je ogromna, ali dobro je što gospodin Fil Neće da govori o ciframa", kazao je Abazović. 

Memorandum je u ime Vlade potpisao premijer Dritan Abazović, u ime Enerflex energy systems Phil Pyle, a u ime Wethington energy innovation Olin Wethington.

"Smatramo da je energetska diverzifikacija od suštinke važnosti za dalji razvoj Crne Gore. Ovo je i geopolitički jako značajno za nas, a šprije svega govori o tome šta zemlja žli u narednih 20 godina", kazao je Abazovič.

Dovesti prestižne energetske kompanije iz Amerike, važno je za Crnu Goru i za cijeli region, rekao je on.

"Efekti koji bi se ostvarili su višestruki, finansijski benefiti, zapošljavanje, novu viziju kada je u pitanju energetika", rekao je on.

Istakao je da će investitori odrediti konkretnu parcelu i početi sa radom.

"Vrata Vlade su otvorena za sve komplanije koje žele da posluju u skladu sa zakonom", kazao je Abazović.

Vlada na sjednici u četvrtak ovlastila Abazovića da potpiše memorandum, koji predstavlja izraz opredjeljenosti strana potpisnica da započnu razgovore i radnje u cilju realizacije dva energetska infrastrukturna projekta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније