Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 11. 2023. 20:05 >> 21:28

"OKVIR" NA TVCG

Prvo ispunjenje uslova pa 400 miliona iz evropskih fondova

Crna Gora u naredne dvije godine može da računa na više od 400 miliona eura iz evropskih fondova, no prethodno će morati da ispuni određene uslove vezane za regionalno tržište i privikavanje na stroge standarde Brisela, saopštili su gosti emisije "Okvir". Najveći problem je što u ovom trenutku naša država nema dovoljno stručnog kadra koji bi kvalitetno pripremao projekte kako bi povukli taj novac. Uzrok tome, kako ocjenjuju je i u partijskom zapošljavanju zbog čega stručni kadar najčešće odlazi.

"Kada Evropska unija želi da se dodatno zaduži da pomogne Zapadnom Balkanu, kao što sad pomaže intenzivno recimo Ukrajini, ali i drugim zemljama kao Moldaviji, znači da će od nas dosta i tražiti", kazala je profesorica Gordana Đurović.

"Ključna stvar će se, mislim, ticati infrastrukturnih projekata. Jer od tih šest milijardi eura, tri milijarde eura će ići upravo Zapadno-Balkanskom investicionom okviru", kazao je Marko Sošić iz Institut Alternativa.

"Ovo što se nudi taj plan rasta, to su zaista dodatna sredstva i negdje ih i mi vidimo kao kompenzaciju za ono što su troškovi reformi, dakle ključne reforme koje prate proces pristupanja. Činjenica je da jesu skupe, jesu zahtjevne u različitim oblastima i negdje ono što je namjera Evropske unije je da nam na ovaj način nadoknadi to što će biti potencijalno troškovi", istakao je Bojan Vujović, direktor Direktorata za evropske fondove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније