Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

22. 02. 2024. 15:56 >> 15:57
Čitaj mi:

POTPISAN UGOVOR

EIB donirala 11 miliona eura za modernizaciju obrazovnih institucija

Evropska investiciona banka (EIB) donirala je 11 miliona eura za modernizaciju i opremanje 13 obrazovnih objekata, uključujući vrtiće, osnovne, stručne i srednje škole, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Ugovor o donaciji koji će obezbijediti unapređenje infrastrukture u obrazovnim institucijama potpisali su ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, potpredsjednik Evropske investicione banke Kuriakos Kakourus i predstavnik Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović.

Kako je saopšteno iz MPNI, ministarka Jakšić-Stojanović je naglasila da je obrazovanje jedan od ključnih stubova svakog društva, a kontinuirano unapređenje njegovog kvaliteta treba da bude prioritet na svim nivoima.

"Na početku svog mandata, rekli smo da započinjemo jedan od najvećih investicionih ciklusa u istoriji i obećali da će ovo biti godina velikih infrastrukturnih projekata. Jedan od mehanizama koji će nam u tome pomoći je projekat 'Unapređenje crnogorskog obrazovanja'. Današnje potpisivanje ugovora, predstavlja značajan korak ka ostvarivanju naše vizije, a to je izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru", kazala je Jakšić-Stojanović.

Na svečanom potpisivanju ugovora o donaciji gvorili su i predstavnik delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Ingve Engstorm kao i ambasadorka Italije u Crnoj Gori Nj. E. Andreina Marsela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније