Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

K. J.

05. 03. 2024. 09:20 >> 09:23
Čitaj mi:

Novaković Đurović sa Berbok

Neodgovoran odnos Vlade prema sektoru bezbjednosti prijetnja evropskom putu Crne Gore

Poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović je na sastanku članova/ica Odbora za evropske integracije sa ministarkom vanjskih poslova Njemačke, Analenom Berbok, ukazala na neodgovoran odnos vlasti prema sektoru bezbjednosti i ekonomiji koji negativno utiče na evropski put Crne Gore i funkcionisanje institucija.

Novaković Đurović je istakla da poslednja dešavanja u sektoru bezbjednosti, netransparentne i protivzakonite odluke o izboru V.D. direktora Uprave policije su suprotne vladavini prava i standardima koje treba Crna Gora da slijedi.

“Istovremeno, isključenje ministra pravde Andreja Milovića iz Pokreta Evropa sad, a ostanak na ministarskoj poziciji, predstavlja presedan koji će, između ostalog, negativno uticati na ispunjavanje obaveza iz EU agende u poglavljima 23 i 24. Upozoravajuće je da Ministarstvom pravde države kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, koje ima ključnu ulogu u ispunjavanju privremenih mjerila, rukovodi pojedinac koji je izgubio partijski legitimitet zbog odluka i izjava koje je donio upravo kao ministar pravde”, poručila je Novaković Đurović.

Ona je naglasila i da je razlog za brigu i ekonomska politika Vlade. “Naime, program Evropa sad 2 ne postoji, osim u obećanjima premijera, ali ono što svakako postoji je novo zaduženje od 650 miliona eura, o kojem se odlučuje daleko od očiju javnosti, bez bilo kakve analize i javne polemike o ovim pitanjima.”

Novaković Đurović je pozdravila ratifikaciju sporazuma iz Berlinskog procesa koji je potpisala 43. Vlada, kao i saradnju i podršku koju Njemačka pruža Crnoj Gori posebno u ispunjavanju mjerila za poglavlje 27 – zaštita životne sredine i klimatske promjene. Ona je ukazala i da su kredibilni njemački investitori dobrodošli u Crnu Goru i da je njihovo investiranje važno posebno za projekte zelene energije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније