Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

09. 03. 2024. 10:07 >> 10:10
7

ZA MAKSIMALNE BENEFITE

Mujović dogovorio direktnu saradnju Elektroprivrede Srbije i Rudnika uglja

Ministar rudarstva i energetike Saša Mujović dogovorio je sa izvršnim direktorom Elektroprivrede Srbije Dušanom Živkovićem direktnu saradnju između EPS-a i Rudnika uglja Pljevlja.

Iz Ministarstva energetike saopšteno je da će ubuduće sva nabavka uglja EPS-a od RUP-a ići na osnovu bilateralne saradnje dvije kompanije, čime će se, kako navode, izbjegnuti nepotrebni troškovi trećih lica, posrednika u trgovini, smanjiti mogućnost manipulacija i postići maksimalni benefiti za kompanije...

Ovaj princip saradnje počeće da se primjenjuje nakon što EPS-u isteknu aktuelni ugovori o nabavci uglja.

Dodaje se da je saradnja između EPS-a i RUP-a nastala kao nastavak nedavnog trilateralnog ministarskog sastanka u Beogradu na kome je ministar Mujović razgovarao o regionalnoj saradnji u oblasti energetike sa Dubravkom Đedović Handanović, ministarkom rudarstva i energetike Srbije i Petrom Đokićem, ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske (BiH).

"Da je susret troje ministara bio plodonosan, pokazuje i dogovor sa EPS-om, ali i pokretanje pitanja Bilećkog jezera. Podsjećamo da je ministar Mujović dogovorio sa ministrom Đokićem da se krene u zajedničko rješevanje ovog pitanja, te da se očekuje ponuda iz Republike Srpske", saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike.

U planu je da se u regionalne razgovore u energetici uključe i ostale države regiona.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније