Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

12. 03. 2024. 17:09 >> 17:14
Čitaj mi:

INSTITUT "DR SIMO MILOŠEVIĆ"

Nastavak štrajka ako plate ne budu do kraja sedmice

Ugostitelji Insituta "Dr Simo Milošević" od četvrtka najavljuju štrajk uz minimun procesa rada. Olivera Đuratović iz sektora Ugostiteljstva u emisiji "Mreža" kazala je da oni ostaju pri ovoj odluci o štrajku do daljnjeg ukoliko ne prime plate do kraja sedmice.

Da li će se štrajku pridružiti i ostali sektori znaće se narednih dana.

"Mi ostajemo pri ovoj odluci do daljnjeg ukoliko ne bude neke promjene, zapravo ukoliko ne bude plate do kraja sedmice", kazala je Đuratović. 

Kazala je da minumun procesa rada podrazumijeva skraćenje obroka na jedan sat.

"Doručak će biti od 8 do 10 sati, ručak od 13 do 14:30, večera od 19 do 20:30 sati, s tim što će se spremati jedno jelo za sve pacijente", kazala je Đuratović.

Đuratović je istakla da očekuju da će im se u štrajku pridružiti i ostali radnici.

"Očekujemo da se ovaj problem riješi u što skorije vrijeme, mi stojimo na istom mjestu, primili smo tri plate, četvrta je u toku. Od kada je stupila ova Vlada na dužnost mi nismo primili nijednu platu", istakla je ona.

Bez obzira na probleme, kaže Đuratović, svi pacijenti primljeni su sa osmijehom, ni u jednom momentu ne osjećaju nezadovoljstvo radnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније