Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.L.B.

25. 04. 2024. 12:32 >> 12:48
1
Čitaj mi:

PO PRESUDI

Bivšim radnicima Dakića država isplaćuje po 2.000 eura

Vlada Crne Gore isplatiće bivšim radnicima "Radoja Dakića" po 2.000 eura, a na osnovu presude Ustavnog suda. Odluka se odnosi na oko 380 bivših radnika koji su tužili državu zbog neizvršenja pravosnažnih i izvršnih presuda. To će državni budžet koštati oko 760.000 eura.

Vladi je danas usvojila dvije Informaciju u vezi izvršenja odluke Ustavnog suda Crne Gore Gore od 24.10.2023. godine, jedna se odnosi na 313, a druga na 70 bivših radnika.

"Ustavni sud je donio odluku kojom obavezuje Ministarstvo finansija da svakom podnosiocu ustavne žalbe – stečajnom povjeriocu preduzeću „Radoje Dakić“ AD u Podgorici, isplati naknadu u neoporezivom iznosu od 2.000 eura na ime nematerijalne štete zbog povrede prava iz člana 32 Ustava i člana 6 stav 1 Konvencije, u roku od šest mjeseci od dana podnošenja zahtjeva za isplatu naknade“, navodi se u dokumentu.

To će državu koštati 766.000 eura, dok će novac biti obezbijeđen iz iz sredstava Tekuće budžetska rezerve.

Evropski sud za ljudska prava utvrdio je da je Crna Gora dužna da u roku od tri mjeseca obezbijedi izvršenje domaćih odluka donijetih u korist bivših radnika podgoričke fabrike "Radoje Dakić", saopšteno je iz Kancelarije zastupnika Crne Gore pred tim sudom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније