Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

09. 05. 2024. 16:49 >> 16:49

"PriZnanje za znanje – šansa za najbolje!"

CBCG raspisala konkurs za stipendiranje studenata

Centralna banka Crne Gore (CBCG) raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za studijsku godinu 2024/2025. najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija na univerzitetima u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju CBCG, konkurs se sprovodi pod nazivom "PriZnanje za znanje – šansa za najbolje", a namijenjen je najboljim studentima fakulteta iz oblasti ekonomije, prava, računarstva, matematike i informacionih tehnologija.

"Visina stipendije od 550,00 eura mjesečno u neto iznosu, biće dodijeljena za najviše deset studenata koji u procesu selekcije zadovolje predviđene kriterijeme među kojima su prosjek ocjena tokom studiranja, položeni svi ispiti iz prethodnih studijskih godina, pohađanje studijskog programa koji odgovara poslovnim potrebama i prioritetima Centralne banke Crne Gore, kao i da kandidati za stipendije nemaju srodnika među zaposlenima u CBCG", navode u saopštenju. 

U skladu sa mogućnostima i potrebama CBCG, stipendisti iz programa PriZnanje za znanje – šansa za najbolje, imaće, objašnjavaju, mogućnost za obavljanje studentske stručne prakse i/ili pripravničkog staža u CBCG, kako je navedeno u propozicijama konkursa.

"Pokretanjem programa stipendiranja PriZnanje za znanje – šansa za najbolje, u skladu sa svojim poslovnim ciljevima i vizijom, CBCG želi da pruži podršku mladim, talentovanim, posvećenim ljudima i da ih motiviše da svoju karijeru započnu u jednoj od najprestižnijih institucija u Crnoj Gori. Na ovaj način CBCG nastavlja svoju društveno-odgovornu misiju i naglašava značaj ulaganja u stručni kadar na kome počiva razvoj ne samo naše institucije, već i cijelog društva", dodaju iz CBCG. 

Tekst konkursa sa prijavnim formularom dostupan je na sajtu CBCG na linku: https://www.cbcg.me/me/o-nama/drustvena-odgovornost/stipendije-za-studente.

Iz Centralne banke ohrabruju sve kandidate koji zadovoljavaju uslove da se prijave za stipendiju PriZnanje za znanje – šansa za najbolje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније