Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Izvor: Dan ]

20. 11. 2019. 07:24 >> 07:23
1

SUHIH PORUČIO

Sačekati sa poskupljenjem vode

Izjednačavanje cijena vode između fizičkih i pravnih lica sada bi imalo više negativnih nego pozitivnih efekata i podržavam stav Glavnog grada da malo treba sačekati sa tim, ocijenio je Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada.

Izjednačavanje cijena između pravnih i fizičkih lica u narednih pet godina predvidio je Zakon o komunalnim djelatnostima.

"Razumijem i jedne i druge, ali smatram da bi za sada to imalo više negativnih, nego pozitivnih efekata. Na strani sam Glavnog grada, smatram da malo treba sačekati sa tim. Ne vjerujem da će izjednačavanje cijena, iako bi trebalo da smanji troškove privrednicima, dovesti do smanjenja nekih njihovih cijena", rekao je Suhih za Dan.

Nažalost, kako je rekao, mi nećemo imati taj pozitivan efekat koji bi logično trebalo da uslijedi  da privrednici smanje neke cijene.

"Imaćemo negativni stav i mislim da treba sagledati mogućnost za toliko povećanje. Povećanje cijena vode i hljeba je uvijek problematično i to je ozbiljna situacija i mislimo da treba naći neke druge mogućnosti. Ako nam izjednače onda se mi više ne pitamo oko povećanja cijena vode", navodi Suhih.

Suhih smatra da se građani neodgovorno i neozbiljno ponašaju prema vodi.

"Mi se opušteno ponašamo prema vodi. Da li bi povećanje cijena vode dovelo do toga da bi ljudi malo više pazili na potrošnju, vjerovatno bi. Mislim da je psihološki efekat poskupljenja  loš. Kada poskupe hljeb i voda to je katastrofa, a kad poskupe cigarete i alkohol- niko ih nije batalio zato što su poskupili. Smatram da će veći efekat imati psihološki, a samim tim i politički aspekt, jer će mnogi gledati da se to iskoristi", smatra Suhih.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније