Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ T.Ć. ]

25. 09. 2022. 18:32 >> 18:28
1

DAJKOVIĆ

"Vodovod u Podgorici broji čak dvadesetak funkcionera"

Pravo na dobru upravu je jedno od osnovnih ljudskih prava, smatra predsjednik političke stranke Slobodna Crna Gora Vladislav Dajković, i ističe da često kritikuje rad lokalne samouprave. Dajković je za naš portal kazao da podgorički JP Vodovod broji čak dvadesetak funkcionera, što direktora, što pomoćnika, savjetnika i članova borda. On ukazuje na ogroman broj radnika koji su u toj firmi zaposleni isključivo po partijskoj liniji.

"Proteklih mjeseci sam iznosio vrlo oštre, ali utemeljene kritike na račun funkcionera gradske vlasti. Većinu tih kritika sam pretočio u krivične prijave kako bi nadležne institucije provjerile moje navode, iza kojih u potpunosti stojim. Gradsko preduzeće 'Vodovod' definitivno spada u najjača uporišta lokalnog DPS-a, ponajviše zbog više stotina zaposlenih - po partijskom ključu. Da bi se uvjerili u ovo što govorim, dovoljno je samo da obiđete njihove kancelarije i vidjećete da ima više zaposlenih, nego stolica. Riječju, ne mogu ni fizički stati, a kamoli obavljati neke važne poslove zbog kojih su navodno primljeni", kaže Dajković. 

Podatak o broju direktora je takođe javno dostupan, tvrdi Dajkoiv i poručuje da ih je sada skoro 20 funkcionera: direktora, savjetnika direktora, pomoćnika direktora, ali i odbor direktora.

"Dakle, više direktora ima podgorički Vodovod, nego onaj u Parizu. Pored toga, jedan od većih problema zbog kojih je Vodovod u konstantnim gubicima jeste i veliki broj zaposlenih koji primaju platu, a ne dolaze na posao. Najzad, da je Podgorica duboko korumpiran grad govore imovinski kartoni gradskih funkcionera koji su od službeničkih plata sagradili restorane, etno sela, avanturističke parkove. Uostalom, ne treba ići dalje od dva bivša gradonačelnika koji se nalaze na optuženičkim klupama zbog dobro poznate korupcije. Možda je vrijeme da im se i treći tradonačelnik pridruži. Široke su te klupe", kaže Dajković. 

No, iz Glavnog grada tvrde da u Vodovodu nema ništa sporno, ističući i da svoje obaveze obavljaju posvećeno, jer bez takvog odnosa nema uspješnog poslovanja.

"Sistematizacija DOO 'Vodovoda i kanalzacije' pripremljena je u skladu sa potrebama preduzeća koje nastoji da zahtjevima građana odogovori na najbolji mogući način, pružajući im što kvalitetnije usluge. U odnosu na prethodni period broj zapošljenih se smanjio za 8,5 odsto, a u kontinuitetu se, u tom smislu, vrši analiza potreba 'Vodovod i kanalizacija'. Kao i u svakom većem preduzeću, određeni broj zaposlenih je odsutan usljed bolovanja ili godišnjih odmora, pri čemu izostanak službenika s posla ne utiče na poslovanje društva. Zaposleni, u skladu sa zakonom o radu koriste svoja prava, a svoje obaveze obavljaju posvećeno, jer bez takvog odnosa nema uspješnog poslovanja", naveli su iz Glavnog grada. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније