Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

М.М.Љ. [ PG Biro ]

01. 10. 2022. 17:34 >> 17:30

PREDSTAVLjENE 23 VINARIJE

Podgorički Salon vina spoj kulture i ljubavi

Drugi podgorički Salon vina održan je juče na terasi hotela Podgorica. Jedinstven događaj posvećen promociji vinske kulture u glavnom gradu, upriličen je u organizaciji Glavnog grada, Turističke organizacije Podgorica, Dragutina Kontića i Bojane Minić ispred projekta ''Salon vina'', i Hotela Podgorica. Ovaj vinski događaj karakteriše jedinstven spoj kulture i ljubavi prema vinu.

Tom prilikom, gradonačelnik Ivan Vuković, svečano je uručio nagrade predstavnicima vinarija za najbolja podgorička vina i obratio se izlagačima, ističući da će Glavni grad podržavati napore vinara i u narednom periodu.

“Ovo je drugi put da se nalazim u ovoj ulozi, što znači da ovaj naš salon vina polako postaje tradicionalan. Mislim da je to veoma značajno, kako zbog ljudi koji se bave proizvodnjom vina, tako i zbog svih nas koji u proizvodnji vina prepoznaju značajan potencijal, kako za ekonomski rast i razvoj Podgorice i Crne Gore, tako i za njihovu turističku promociju. Puno mi je srce kad vas vidim u ovom broju, pogotovo naše mlade vinare, a nadam se da će njih u narednim godina biti i još više. Glavni grad će biti tu da podrži vaše buduće napore", kazao je Vuković i čestitao najbiljima.

Brojni posjetioci drugog podgoričkog Salona vina imali su priliku da se upoznaju sa 23 vinarije iz regiona Podgorice i uživaju u različitim ukusima. Događaj je upotpunilo i takmičenje za najbolje vino Salona, koje je ovog puta koncipirano drugačije od prethodnog – umjesto posjetioca, vina su ocjenjivali međunarodni vinski eksperti. Žiri za ocjenjivanje vina bili su: Vesna Maraš, Ivo Ivaniš, Aleksandar Vučkovski, Tomislav Ivanović i Bruno Gaberšek. Pobjednici su izabrani iz tri kategorije: najbolje crveno, rose i bijelo vino. Najbolje bijelo vino, po ocjeni stručnog žirija je Malvazija, predstavnika vinarije Patrimonio. Najbolje rose vino je Roze, predstavnika vinarije Zenta Vučinić, i za najbolje crveno vino proglašeno je Legat Selection, vinarije Brajović.

Salon je na sve učesnike i ljubitelje vina ostavio odličan utisak, a po riječima mnogih posjetilaca, organizovan je u skladu sa najvećim standardima. Pored promocije vinske kulture, događaj za cilj ima i unapređenje kulturnog i društvenog sadržaja, te promociju Podgorice kao turističke destina

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније