Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.B. [ Gradski.me ]

16. 04. 2024. 19:49 >> 19:59
Čitaj mi:

dajković

Nezakonito odlaganje otpada najviše ugrožava sve građane Podgorice

Ključni problem koji najviše opterećuje kvalitet života svih građana Glavnog grada je nezakonito odlaganje otpada od strane nesavjesnih pojedinaca, kazao je za Gradsku rukovodilac Službe za građane Vladislav Dajković.

Ističe da je Služba uspjela da realizuje oko 80 odsto od gotovo dvije hiljade pristiglih zahtjeva građana.

Članovi Opertivnog tima Službe za građane Glavnog grada će, kako je saopšteno, svakodnevno biti na terenu i raditi na rješavanju problema i uklanjanju određenih nedostataka.

„To ne ide uvijek tako brzo, moram da vam kažem. Ja se obradujem kad vidim neke probleme koje možemo da lako riješimo, kao što su sijalice, higijena i smeće koje je nabacano oko kontejnera. Kada vidite da je neko pored kontejnera bacio cijelu dnevnu sobu, WC šolje, šporete, mašine, a onda očekuju da neko dođe i za deset minuta to pokupi, to nije realno“, smatra Dajković.

Pooštravanje kaznene politike, ističe, može uticati na to da se nesavjesni pojedinci zapitaju da li im se više isplati da otpad odlože na zakonit način, ili da snose prekršajnu ili krivičnu odgovornost.

„Kao Operativni tim uputili smo kabinetu Gradonačelnice zahtjev da se pod hitno formira neko radno tijelo pravnika, ako treba i da se angažuje i neka vrhunska advokatska kancelarija koja će nam pomoći da što prije stvorimo uslove za novu pravnu regulativu koja bi vodila do oštrije kaznene politike. Samo tako možemo neke građane osvijestiti“, ističe Dajković.

Služba je otvorena za građane da prijave probleme u svojim naseljima, kaže Dajković i poručuje da je do sada realizovano oko 80 odsto od gotovo dvije hiljade pristiglih zahtjeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније