Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

26. 04. 2024. 15:01 >> 15:01

odbornici "blok 11" sa borovinić bojović

"Koalicioni sporazum poštovati i korektno primjenjivati"

“Blok 11” ne ruši koalicioni sporazum vladajuće većine, već naprotiv, insistira da se taj dokument mora doslovno poštovati i korektno primjenjivati, poručili su potpisnici Memoranduma o zajedničkom djelovanju - odbornici Građanskog pokreta URA, Pokreta za promjene i Pokreta za Podgoricu koji čine "Blok 11", na sastanku sa predsjednicom Skupštine Glavnog grada, Jelenom Borovinić Bojović.

Kako su istakli u saopštenju, dogovoreno je da se trenutna kadrovska rješenja ne dovode u pitanje.

"Naravno da smo poručili da moraju biti smijenjeni svi kadrovi ukoliko ne rade u skladu sa zakonom ili zloupotrebljavaju službeni položaj. Insistirali smo da se mora poboljšati transparentnost rada lokalne uprave i ubrzati realizacija predizbornih obećanja. Predočili smo Predsjednici lokalnog parlamenta, da će “Blok 11” gradonačelnici Oliveri Injac uputiti jedanaest konkretnih inicijativa, koje se hitno moraju realizovati", istakli su oni. 

Te inicijative, kako navode, ubrzo će biti predstavljene i javnosti na konferenciji za novinare.

"Blok 11 je i na ovom sastanku istakao da očekuje da se što prije uvaži nova politička realnost, odnosno da se omogući adekvatna participacija Pokreta za Podgoricu, kako u skupštinskim radnim tijelima, tako i u izvršnoj vlasti. To je preduslov da na adekvatan način preuzmu odgovornost za realizaciju predizbornih obećanja, nekada zajedničke stranke PES", zaključili su u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније