Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

K. J. [ gradski.me ]

29. 04. 2024. 20:35 >> 20:34
2
Čitaj mi:

Šaljaj

"Ako "Čistoća" otpusti administrativne radnike, terenski će štrajkovati"

Ukoliko novom sistematizacijom u podgoričkoj Čistoći bude otpušteno 69 zaposlenih u administraciji, terenski radnici će se solidarisati i organizovati štrajk, kazao je za Gradsku RTV predstavnik radnika tog preduzeća Mensur Šaljaj. S druge strane, iz Uprave Čistoće poručuju da je izmjena sistematizacije u skladu sa zakonom, ali da od odbornika gradskog parlamenta zavisi hoće li biti usvojena.

“Članovi Odbora direktora GP Čistoća i dalje ne žele da razgovaraju sa radnicima koji će tražiti njihove ostavke, ukoliko bude usvojena nova sistematizacija a plate smanjene. Smatram da smanjenje plate za 10 odsto radnicima Čistoće do kraja 2024. i dodatnih pet odsto, dovelo bi do katastrofalne ekonomske situacije za sve zaposlene u preduzeću”, rekao je Šaljaj.

Pomoćnik direktora Čistoće Podgorica Vojin Katnić za Gradsku kaže da je pravilnik o izmjeni sistematizacije radnih mjesta donijet u skladu sa zakonom na sjednici 15. aprila, a radnici ne mogu smijeniti članove Odbora direktora.

“Zaposleni svakako imaju pravo da izraze nezadovoljstvo radom odbora, ali u konačnom – odluku o imenovanju ili razrješenju donosi Skupština Glavnog grada. Pravilnik je u proceduri, pa ćemo o daljim koracima govoriti tek nakon stupanja na snagu ovog akta”, istakao je Katnić.

Šaljaj poručuje da će otpuštanja negativno uticati na poslovne rezultate Čistoće, te očekuje da će odbornici u Skupštini Glavnog grada raspravljati o stanju u preduzeću i na prvoj sjednici u maju naći najbolje rješenje za radnike koji će, kako tvrde, ostati bez posla.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније