Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 09. 2015. 17:27 >> 19:34
5

SKRIVENE NAMJERE

DPS: DF želi da spriječi učlanjenje u NATO

Demokratski front (DF) ne želi mirne proteste ni prelaznu Vladu, već da spriječi upućivanje pozivnice Crnoj Gori za članstvo u NATO, ocijenili su iz Demokratske partije socijalsta (DPS).

Član Izvršnog odbora DPS-a, Srđan Miljanić, je saopštio da je najave predstojećih protesta koje upućuju čelnici Demokratskog fronta nemoguće i zamisliti, a kamoli sprovesti u djelo.

Podsjetio je da je ranije član DF-a Branko Radulović najavio da će na prostima biti 400 hiljada ljudi.

"Postavlja se logično pitanje, kako će se oni smjestiti u 1000 šatora koje je organizator protesta obezbijedio. Po računici Fronta u jednom šatoru će noć provesti 400 osoba. Od nebuloza o broju očekivanog broja posjetilaca, do cijene svadbarskog šatora 10 eura po komadu, mnogo je opasniji njihov pokušaj da proteste predstave demokratskim. U to će im povjerovati samo naivni, ili oni kojima DF plaća da dođu", poručio je Miljanić.

On je ocjenio da, nakon javno izrečenih prijetnji funkcionera DF-a i najava formiranja anti NATO koalicije, protesti imaju samo jasan cilj, da izazovu nemire, prikažu državu nestabilnom i tako pokušaju da zaustave predstojeće upućivanje pozivnice Crnoj Gori za članstvo u NATO.

"To što pokušavaju sakriti ono što je jasno čak i svim njihovim opozicionim kolegama, koje odbijaju da učestvuju u takvim demonstracijama, ne umanjuje odgovornost DF-a kao organizatora za sve što se bude događalo", kazao je Miljanjić.

On smatra da i krajnji argument DF-a, zahtjev za formiranje prelazne Vlade, pada u vodu izostankom podrške ostalih parlamentarnih partija.

"Protesti u organizaciji konfuznog DF-a mogu samo doživjeti fijasko, zato je i njegovim čelnicima bitno da već ovih dana nađu odgovarajući alibi za takav scenario: prebacuju odgovornost na institucije, produbljuju sukobe sa opozicionim partijama, jedni najavljuju 1000 šatora za 400.000 ljudi u Podgorici, drugi tvrde da će šatore postaviti u drugim gradovima, priviđaju im se „crne trojke“, sve u stilu Ilije Čvorovića", naveo je Miljanjić.

Poručio je da nema bojazni da će DF svoje namjere sprovesti u djelo, pošto, kako je naveo, slični planovi su propali i moćnijima od njih.

"DF ne želi ni prelaznu Vladu ni mirne proteste, to je odavno svima jasno. Njihova želja je zaustavljanje integracionih procesa u kojima Crna Gora napreduje, jer je to jedini način da sačuvaju svoje retrogradne politike, od kojih se distancirao čak i njihov doskorašnji lider Miodrag Lekić", kazao je Miljanjić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније